Yhdistys:

Turun Seudun Helikopterilentäjät Ry on perustettu vuonna 1996. Yhdistys perustettiin turkulaisten helikopterilentäjien voimin ja sen tarkoituksena oli alun perinkin ajaa turkulaisten harrastajien asiaa, kehittää lentotoimintaa, kouluttaa jäseniään ja turvata heille lentokaluston saatavuus.

 Yhdistys sai alkunsa pääosin siitä porukasta, joka 90-luvun alussa suoritti helikopteriyksityislentäjän lupakirjan Copter Actionin Turussa järjestämillä kahdella eri lupakirjakurssilla. Silloisilla kursseilla lupakirjan sai toista kymmentä pilottia Turun seudulta. Helikopterilentotoiminta Turussa oli välillä hyvinkin vilkasta; toisen kurssin lentäessä koululentoja jo valmistuneet pilotit vuokrasivat koneita ahkerasti. Parhaimmillaan Turussa oli käytössä kaksikin samanlaista Copter Actionin koulutuksessaan käyttämää Hughes 300-tyyppistä helikopteria.

Toiminta hiljentyi vähitellen helikopterioperaattorin pitäessä konekalustoaan yhä enemmän Helsingissä, Malmin lentoasemalla, jonne koko Suomen helikopteritoiminta on tänä päivänäkin hyvin pitkälle keskittynyt. Lentotoimintaa jatkettiin turkulaiseen omistukseen hankitulla Enstrom 280 Shark kopterilla, kunnes sekin myytiin 90-luvun loppupuolella Englantiin. Tämän jälkeen ei Turkua ole kotikenttänään pitäneet kuin Vartiolentueen ja Medi-Helin kopterit. Hieno harrastus kävi monelle mahdottomaksi vain siitä syystä, että kopteria olisi pitänyt lähteä vuokraamaan Helsingistä saakka.

Helikopteriyksityislentotoiminta Turussa on nyt saanut uuden mahdollisuuden kahden Turkulaisen yrittäjän perustaessa keväällä 2006 Heli-Turku Oy:n joka hankki käyttöönsä uudenkarhean nelipaikkaisen Robinson R44 Raven I helikopterin. Helikopteria käytetään lentokoulutukseen ja sitä vuokrataan PPL(H) lupakirjan omistaville Turun Seudun Helikopterilentäjät Ry:n jäsenille.

Huom! Emme lennä tilauslentoja!