Lentokoulutus:

Tällä hetkellä ei ole lentokoulutusta!

KOULUTUSLUPA

Lentokoulutus on Suomessa ilmailuviranomaisen tarkoin valvomaa toimintaa. Ilmailuhallinto on myöntänyt 16.1.2007 Turun Seudun Helikopterilentäjät Ry:lle koulutusluvan, joka oikeuttaa yhdistyksen antamaan tietopuolista opetusta ja lentokoulutusta yksimoottorisilla helikoptereilla.

LUPAKIRJAKURSSI

Turun Seudun Helikopterilentäjät Ry järjestää helikopteriyksityislentäjän PPL(H) lupakirjaan tähtäävää koulutusta sopimuksen mukaan. Lupakirjaan valmistava kurssi sisältää 145 teoriatuntia (45min) ja 45 lentotuntia.

Kokeneet opettajat, laadukas kurssimateriaali sekä koulukoneena käytettävä uudenkarhea, tehokas ja nykyaikainen helikopteri antavat sinulle parhaat mahdolliset eväät oppia helikopterilentäminen nopeasti, mukavasti ja turvallisesti. Heti lupakirjan saatuasi on tuttu kone vuokrattavissa käyttöösi kotikentällään Turussa.

KELPOISUUSVAATIMUKSET

Lentokoulutuksen voi aloittaa henkilö joka täyttää samana kalenterivuonna 16 vuotta. Lupakirjan voi saada jo 17 vuotiaana, eikä mitään yläikärajaa lentämiselle ole. Mitään erityisominaisuuksia ei helikopterilentäjältä vaadita, riittää kun olet normaalikuntoinen terve ihminen. Jos olet saanut ajokortin, terveytesi riittänee lupakirjan saamiselle, silmälasien käyttö ei ole este lentämiselle, mutta korkea verenpaine ja jotkut sairaudet voivat sitä olla. Ennen lentokoulutuksen aloittamista käydään ilmailulääkärin tarkastuksessa.

TEORIAOPISKELU

Opiskelu aloitetaan teorialla. Ensimmäisenä käydään läpi aerodynamiikkaa, lennonteoriaa sekä ohjausoppia ja tutustutaan tärkeimpiin ilmailumääräyksiin ja ilmailun säädöksiin. Lentämään päästään kuitenkin jo melko nopeasti ja myöhemmin teoriatunnit ja lentokoulutus etenevät samanaikaisesti, joten oppiminen on tehokasta ja teorioidenkin opiskelu mielenkiintoista, kun opittua teoriaa pääsee jo seuraavalla lennolla soveltamaan käytännössä. Muina teoria-aineina opiskellaan mm lentosuunnistusta, sääoppia, helikopterin rakenteita ja järjestelmiä, radiopuhelinliikennettä ja ilmailufysiologiaa.

Saadakseen lupakirjan, on hakijalla oltava suoritettuna Ilmailuhallinnon määräämät teoriakokeet. Kurssin omilla tasokokeilla varmistetaan ennen Ilmailuhallinnon kokeisiin osallistumista menestyminen näissä kokeissa, joissa oikeinvastausprosentin on oltava vähintään 75%. Jos oppitunneilla on korvat auki ja tekee muistiinpanoja joita kertaa, ei Ilmailuhallinnon kokeista läpipääsy vaadi mitään ihmeellisiä ponnisteluja.

LENTOKOULUTUS

Lentokoulutuksessa totutellaan ensiksi helikopterin ohjaimiin ja niiden vaikutukseen yhdessä opettajan kanssa. Koneessa on täydelliset kaksoisohjaimet, oppilaalle ja opettajalle omansa. Vaikeinta helikopterilla on leijua aivan paikallaan. Ensimmäisellä kerralla voi tuntua siltä, ettei helikopteri pysy käsissä lainkaan, mutta paikallaan leijunnankin oppii nopeasti ja helikopterilla lentämään oppimisen riemu on suurta! Hymy on herkässä aina kun oppii jotain uutta. Lentoharjoituksissa tehdään maasta nostoja ja laskuja, lentoonlähtöjä ja lähestymisiä, maastolaskuja ja simuloidaan erilaisia poikkeus ja häiriötilanteita mm. autorotaatioita, jossa kopteri tuodaan hallitusti laskuun ilman moottorin tuottamaa voimaa. Matkalentoja, joilla harjoitellaan lentosuunnistusta käytännössä, lennetään sekä opettajan kanssa että yksin. Lentoajasta lennetään opettajan kanssa noin 2/3 ja loput yksinlentoina opettajan valvoessa maassa. Ensimmäisen yksinlennon aika on tyypillisesti kokonaislentoajan ollessa noin 15 h.  Ennen ensimmäistä yksinlentoa lennetään tarkastuslento, jossa tarkastuslentäjä toteaa sinun osaavan lentää turvallisesti yksin. Lentokoulutuksen päätteeksi, osana kurssia, suoritetaan tarkastuslentäjän kanssa lentokoe, jonka hyväksytysti suoritettuasi voit hakea Ilmailuhallinnolta PPL(H) lupakirjan.

Huom! Emme lennä tilauslentoja!