Heli-Turku Oy:n Saksasta ostama kopteri lennettiin Suomeen toukokuun 23.-24. päivänä 2006
Air Lloyd Gmbh:n Nik Von Guaita siirtää kopterin ulos hallista.
Helikopteri D-HALY on tankattu, tarkastettu ja valmiina lähtöön Kölnistä kohti Suomea. Alla Rhein-joki ja Bonnin kaupunki
Kölnin kansainvälinen lentokenttä sivuutettiin lennonjohdon ohjaamana näin läheltä. Näkyvyys reitillä oli paikoin hyvin heikko ja pilvet roikkuivat alhaalla.
Elben ylityksen jälkeen saimme lähestymisohjeet Lyypekkiin. Lyypekissä kone tankattiin ja miehistö söi lounaan.
Lyypekistä lähdön jälkeen ylitettiin Tanskan salmet ja tunnin pästä oltiin jo Malmössa. Keli oli matala Ruotsissakin, tässä ollaan matkalla kohti Norrköpingiä.
Rankkasade ja ukkoskuuro yllättivät tankkaustauolla. Palokunta tarjosi onneksi kyydin terminaaliin. Huonon sään vuoksi päätimme jäädä yöksi Norrköpingiin. Kone peitettiin ja roottori sidottiin.
Ruotsissa on hienoja linnoja. Kovassa myötätuulessa Norrköpingistä Turkuun meni tasan 2 tuntia. Turusta Malmille lennettäessä reitti kulkee Espoon rantoja pitkin. Kuvassa Westend.
Lähestymme Malmia, edessä vanhankaupunginlahti ja lähialueen ilmoittautumispaikka "Nokka". Siirtolento suoritettu. Köln-Lybeck-Malmö-Norrköping-Turku-Helsinki Malmi. Lentoaika vajaa 8 tuntia.
Kopteri ja miehistö Heli-Tech Oy:n hallissa.Petri Visa (vas.) Eero Mäkinen ja Berndt Syring Kopteri maahantuontikatsastettiin 9.6.2007 ja se sai Suomalaisen rekisteritunnuksen OH-HEP.
Tässä kone on lähdössä samana päivänä Malmilta uudelle kotiseudulleen Turkuun.
<< Takaisin      
Huom! Emme lennä tilauslentoja!